Altcoin Space lider av Carnage när Bitcoin växlar upp till $ 19,5K

Det pågående försöket från BTC-tjurarna att rensa 20 000 USD har ökat investerarnas förtroende. Många kryptoentusiaster saliverar nu på milstolpen som kan nås varje dag nu.

Bitcoins hausseartade prisåtgärd lyckades tillfälligt återföra investerarnas intresse till altcoins på ett stort sätt. I början av denna vecka började vissa altcoins öka med dussintals procent eftersom BTC bara såg små vinster på cirka 5%.

Den uppkomsten av altcoin markerade ett betydande skifte från de senaste veckorna när kungsmyntet ledde kryptomarknaden och lämnade sina konkurrenter nere i dumpningarna.

Men så snart den topprankade kryptovalutan bröt över $ 19.000 i gårdagens handel har altcoins upplevt en betydande återgång. Investerare dumpar nu sina altcoins tillbaka till Bitcoin Revolution när de förväntar sig att kryptotillgången kommer att skjuta högre och slå en ny ATH.

Kan Bitcoin ha avslutat säsongen Altcoin?

Sedan BTC / USD-paret fick $ 19 500 har de flesta altcoins drabbats av annat än blodbad. Exempelvis har Ethereum tankat under $ 600 i dagens sessioner, med det översta altcoinet till och med under $ 585 innan det hittade stöd nära $ 580-nivån.

Och nu tror Mike Novogratz, VD för Galaxy Digital, att altcoin-pressen kan avvecklas när uppmärksamheten flyttas tillbaka till Bitcoin.

”Jag har varit uppe sedan 02:00 och handlar med krypto. Har inte rört $ BTC. Jag håller där. Kan inte säga om alt-pressen är över men känns som den kan vara, twittrade Wall Street-investeraren.

Novogratz är extremt bullrigt på BTC
Galaxy Digital CEO är fortfarande haussig på BTC även när han förväntar sig att altcoin-rallyn ska stoppas. Han rekommenderade nyligen Maisie Williams, Game of Thrones-skådespelerskan, att BTC är en värdefull investering som hon bör överväga, eftersom det troligtvis kommer att skjuta till $ 20 000, följt av en stigning mot $ 65 000 i framtiden.

Kryptoentusiasten och analytikern, som tidigt köpte tiotusentals mynt när BTC var värt 100 USD, äger fortfarande en betydande del av sin nettovärde i kryptoutrymmet.