Bitcoin Prijs staat onder druk op twee fronten: China en de Verenigde Staten

Op vrijdag 10 juli handelt Bitcoin rond de $9.200, schijnbaar onder druk van de gebeurtenissen in China en de Verenigde Staten.

Laten we beginnen met China.

De CSI 300 is “een kapitalisatie-gewogen beursindex die is ontworpen om de prestaties van de top 300 aandelen die worden verhandeld op de Shanghai Stock Exchange en de Shenzhen Stock Exchange te repliceren”.

Gisteren (9 juli) sloot de CSI 300 af op 4840,77, wat betekent dat het met 17,78% was gestegen sinds 29 juni, d.w.z. in slechts negen handelssessies.

Op maandag (6 juli) sloot de CSI 300 meer dan 250 punten (d.w.z. 5,67%) hoger op 4.670,09 en bereikte daarmee een niveau dat voor het laatst werd gezien in juni 2015, na “een voorpagina-redactioneel in China Securities Journal” (gepubliceerd op 6 juli) sprak over het “welvaartseffect van de kapitaalmarkten” en suggereerde dat een “gezonde bullmarkt” belangrijk was voor de economie op dit moment (d.w.z. na de schade die werd aangericht door de COVID-19-pandemie).

Volgens een rapport dat Bloomberg eerder vandaag publiceerde, lijkt het er echter op dat de Chinese regering heeft besloten dat de aandelenmarkt van het land oververhit raakte en dat de regering misschien al is begonnen met het signaleren van haar voornemen “om een herhaling van 2015 te voorkomen, toen ze op het verkeerde been werden gezet door zowel de omvang van de hausse van de aandelenmarkt als de ernst van de crisis”.

Bloomberg zegt dat de eerste tekenen van het ongemak van de regering met de extreme bullish markt sentiment kwam laat gisteren toen twee staatsfondsen-China’s National Council for Social Security Fund (China’s nationale pensioenfonds) en National Integrated Circuit Industry Investment Fund Co.-aangekondigd dat ze van plan waren om “trim holdings van de voorraden die steeg deze week.”

Ook, per dit rapport, aan het begin van de dag, “waarschuwde de China Economic Times onder toezicht van de staat voor de gevaren van een “gekke” stierenmarkt, terwijl Caixin rapporteerde dat de regelgevers de bedrijven van het beleggingsfonds hadden gevraagd om de grootte van nieuwe producten te beperken.

Handelaren en andere marktwaarnemers in China lijken te geloven dat deze stappen “neerkwamen op een waarschuwing van de Chinese overheid dat de wereldwijde aandelenhausse van het land te ver is gegaan, te snel.

De CSI 300 eindigde de dag 87,64 (of 1,81%) om af te sluiten op 4.753,13, zoals u kunt zien in de onderstaande grafiek van een maand van Google Finance.

Niu Chunbao, een fondsmanager bij Shanghai Wanji Asset Management Co., vertelde Bloomberg:

Het signaal kon niet duidelijker zijn — de aandelen zijn net te warm geworden voor de regelgevers. Een lichte onderdompeling of zo kan hun meningen op dit punt meer op zijn gemak stellen.

Een geleidelijk toenemende aandelenmarkt in China is goed voor de Chinese economie, omdat “het welvaartseffect kan helpen om de vraag van de consument te doen herleven” en “hogere aandelenkoersen zullen het gemakkelijker maken voor schuldbedrijven om zich te financieren”.

Echter, een afkoeling van het beurssentiment zou de prijs van Bitcoin Billionaire kunnen beïnvloeden vanwege de hoeveelheid Bitcoin die Chinese detailhandelaren en institutionele kopers via Tether en OTC-desks kopen, want hoe rijker ze zich voelen, hoe waarschijnlijker het is dat ze zullen speculeren in een nog riskantere activaklasse zoals Bitcoin.

Gisteren (9 juli) sprak Qiao Wnag, Messari’s voormalige directeur van Product, over de correlatie van crypto met de CSI 300.

Wat de Verenigde Staten betreft, zijn er drie twee factoren die van invloed kunnen zijn op de Amerikaanse economie en daarmee op de Amerikaanse aandelen.

de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2020; en nog belangrijker…
het beheer van de verergerende COVID-19-crisis in de VS.
Op dit moment, de Democratische Partij vermoedelijke genomineerde Joe Biden lijkt te leiden in de meeste peilingen, en sommige investeerders vrezen dat als hij zou worden gekozen Amerikaanse president, het zou slecht zijn voor de Amerikaanse beurs, omdat hij heeft gezegd dat hij van plan is om de vennootschapsbelasting te verhogen van 21% tot 28% en om “aandeelhouderskapitalisme” te beëindigen.

Soeaking bij het evenement in Pennsylvania gisteren, zei hij.

“Gedurende deze crisis heeft Donald Trump zich bijna uitsluitend gericht op de aandelenmarkt, de Dow en Nasdaq. Niet jij. Niet jullie families.

“Als ik het geluk heb om tot president gekozen te worden, zal ik me lasergeoriënteerd richten op werkende gezinnen, de middenklasse gezinnen waar ik vandaan kom in Scranton. Niet de rijke beleggersklasse. Ze hebben me niet nodig.

Wat betreft de COVID-19 situatie in de V.S., volgens CBS News, werden op donderdag 63.200 gevallen gemeld, die “een andere all-time, eendagshoogte voor nieuwe bevestigde infecties” was, die omhoog was van de vorige hoogte (60.000) gemeld op dinsdag (de gegevens kwamen van Johns Hopkins University).

Californië, Florida en Texas blijven drie van de zwaarst getroffen staten, en ze hebben helaas “net hun hoogste dagelijkse dodental tot nu toe geregistreerd”.

Carl Quintanilla, die een hoofdanker is van CNBC’s “Squawk on the Street” tweeted eerder vandaag.

CNBC rapporteerde gisteren dat “nationaal, coronavirus gevallen groeien in 40 staten, vanaf woensdag, gebaseerd op een zevendaags voortschrijdend gemiddelde.”

Aangezien niet iedereen in de VS het eens kan zijn over de beste manier om de verspreiding van COVID-19 onder controle te houden, kan het helaas enige tijd duren voordat de situatie aanzienlijk verbetert, en in de tussentijd kan het voor verschillende staten noodzakelijk worden om opnieuw lockdown maatregelen in te voeren die het consumentenvertrouwen van de VS en de financiële toekomst van Amerikaanse bedrijven verder negatief kunnen beïnvloeden.

Op het moment van schrijven (vanaf 17:10 UTC op 10 juli), zijn het industrià “le gemiddelde van Dow Jones (DJIA), S&P 500, en Nasdaq bij 25924.39 (omhoog 0,85%), 3166.99 (omhoog 0,47%), en 10551.32 (omhoog 0,03%) respectievelijk.

Zoals voor Bitcoin, per gegevens van CryptoCompare, vanaf 17:26 UTC op 10 Juli, handelt het bij $9.216, onderaan 0.11% in het verleden de periode van 24 uur.

Zoals Kraken ons gisteren in een blogbericht in herinnering bracht, werd volgens het Bitcoin Volatility Report van juni 2020 vorige maand de correlatie tussen Bitcoin en de S&P 500 versterkt (“flipping from 0.13 to 0.52”), wat betekent dat, in de veronderstelling dat deze positieve correlatie blijft bestaan, als de S&P 500 een val maakt, de Bitcoin ook een blauwe plek kan krijgen.